Enflasyon market alışverişlerimize de sıçradı: Her şey iki kat daha pahalı hissediliyor, alışveriş sepetinin içeriği ise yarı yarıya azalıyor. Bazı şirketler ise buna shrinkflation adını veriyor. İçerikler küçülürken, ambalaj aynı boyutta kalıyor.

Ancak paket içeriğindeki azalmadan kim sorumlu? Söylentilerin aksine, marketler ve süpermarket zincirleri enflasyonun başlıca sorumlusu değildir. Ekonomik olarak ayakta kalmak için fiyat artışlarıyla tepki vermek zorundadırlar. Ancak bu fiyat düzenlemeleri genellikle fark edilmeden gerçekleşir ve tüketiciler karanlıkta kalır.

Shrinkflation
#Shrinkflation #azpaketleme #küçülme

Ambalajda boyut her şey değil, bunu anlamak önemli! Peki, shrinkflation tam olarak nedir? Temelde, ürünün fiyat etiketine yansıtılmayan gizli bir fiyat artışını ifade eder. Örneğin sebze satın aldığımızda fiyatların nasıl yükseldiği açıkça görülür. Bunun temel sebebi, son yıllarda hammadde maliyetlerinin artmasıdır. Sonuç olarak, süpermarketteki çoğu ürünün fiyatları da yükselmektedir. Satışları ve iyi bir imajı korumak için birçok üretici, fiyat artışını ambalajı aynı tutarak ürünün içeriğini azaltarak gizlemeyi tercih eder. Fiyat değişmez. İlk bakışta ve belki de ikinci bakışta tüketiciler bu değişikliği fark etmeyebilirler.

Shrinkflation
#Shrinkflation #azpaketleme #küçülme

Enflasyon alışveriş sepetimize sızmış durumda Shrinkflation veya küçültme, endüstrinin daha pahalı ürünlerini müşterileri kızdırmadan pazarlamak için kullandığı yaygın bir yöntem haline gelmiştir. Bu durum yıllardır devam etmektedir. Bu tür uygulamaların gözden kaçmaması için gumushaneden.com gibi kar amacı gütmeyen kuruluşlar çeşitli ürünleri inceleyerek yıllık olarak en aldatıcı reklama bir ödül verir. Bu ödülün adı “Altın Krem Çantası” olarak geçerlidir.

Bunun örneklerinden biri, bilinen bir üreticinin popüler yaymasıdır.

Yıllar içinde fiyatını bir eurodan fazla arttırırken, yağ içeriğini %60 oranında azaltmış ve ambalajdaki ürün miktarını 100g azaltmışlardır. Bu, shrinkflation’ın en iyi örneğidir: İçeriğin azaltılması gizlenir ve aynı anda fiyat artırılır. Maalesef, süpermarket raflarında bu tür örnekler izole durumlar değildir. Shrinkflation ile düzenli bir fiyat artışı arasındaki temel fark, paket içindeki miktarın azalması ve fiyatın artmasıdır. Aynı ürünü sürekli olarak satın alan müşteriler bu değişikliği hemen fark ederler.

Shrinkflation
#Shrinkflation #azpaketleme #küçülme

Gumushaneden.com şeffaf fiyat gelişimi sağlar

Gumushaneden.com olarak, fiyatlandırmamızda şeffaflığı ön planda tutuyoruz. Bazı durumlarda fiyatları artırmamız gerekebilir. Ancak, ürünlerimizin ambalajında her zaman aynı miktarı koruruz. Ürünlerimizde veya ambalajlarımızda herhangi bir değişiklik olduğunda müşteri geri bildirimlerinizi dikkate alıyoruz. Örneğin, müşteri geri bildirimlerine dayanarak, Enerji Topları ambalajımızdaki bagasse bardakları kaldırdık ve ürün içeriğini aynı tuttuk. Enerji Topları’mız her zamanki gibi 30g ağırlığındadır. Ayrıca, ürünlerimizin fiyat gelişimi, enflasyon olsun veya olmasın, istatistikler şeklinde sunulmaktadır.

Daha Fazla Bilgi İçin: Youtube 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Web sitemiz size daha iyi bir tarama deneyimi sunmak için çerezleri kullanır. Bu web sitesine göz atarak, çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.